În data de 23 noiembrie 2019, voluntarii Asociației Viitor Plus, prin programul „Adoptă un copac”, au fost prezenți în comuna Chirnogi, județul Călărași, unde au continuat împreună plantarea de puieți. Alături de 40 de voluntari preocupați de situația din țara noastră legată de lipsa perdelelor forestiere (elevi din cadrul Liceelor „Mihai Eminescu” și „Danubius” din Călărași, dar și persoane fizice) au fost sădiți 315 puieți.

„Abia așteptăm să vedem în timp cum puieții plantați luna aceasta vor deveni copacii falnici care ne vor proteja de vremea rea și vor susține ecosistemul din zonă”, au spus reprezentanții Viitor Plus.

La începutul acestei luni, a mai fost organizată o plantare de puieți în  comuna Chirnogi, județul Călărași. Acțiunea s-a desfășurat pe parcursul a două zile, în cadrul proiectului „Adoptă un copac”, inițiativă a Asociaţiei Viitor Plus. 110 voluntari din partea companiilor Cora și Siemens au participat în prima zi de plantare, atunci când perdeaua forestieră s-a îmbogățit cu 1.200 de puieți. În a doua zi, au participat 80 de voluntari, angajați Metro Systems România, Smart Dreamers, dar și persoane fizice. Astfel s-a reușit completarea perdelei forestiere, începută în prima zi, cu încă 600 de puieți.

„Adoptă un copac” este un proiect care ajută la creșterea suprafeței împădurite din România. Se dorește atragerea de fonduri din mediul privat (firme și persoane fizice) pentru a planta păduri noi, care altfel nu ar exista. Reprezentanții proiectului „Adoptă un copac” se concentrează pe locații din zona rurală, cu deficit de pădure. Se dorește creșterea cu precădere a perdelelor forestiere, care aduc atât beneficiile generate de pădurea propriu-zisă, dar au și avantajul de a proteja drumurile și de a crește productivitatea terenurilor agricole. Sub umbrela Asociaţiei ViitorPlus, în perioada 2007 – 2018, peste 11.700 de voluntari au ajutat la înființarea a 660.000 de metri pătraţi de pădure, în cele mai slab împădurite județe din sudul țării.