Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Giurgiu – SPF Olteniţa au depistat trei cetăţeni români care pescuiau, pe canalul Scoiceni, pe direcția kilometrului fluvial 403, cu plase interzise de lege şi  fără autorizație de pescuit.

 

La data de 22 februarie 2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF) Olteniţa, judeţul Călăraşi, au depistat pe canalul Scoiceni, pe direcţia kilometrului fluvial 403 al Dunării, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 51 și 66 ani,  domiciliaţi pe raza judeţului Călăraşi, care desfăşurau activităţi specifice de pescuit comercial, de pe un pat confecţionat artizanal din lemn, aşezat pe două camere auto, tip tractor, folosind mai multe plase.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că bărbaţii nu deţineau autorizaţie pentru pescuit comercial, iar aceştia foloseau trei plase de pescuit, în lungime totală de aproximativ 1.200 de metri, interzise de lege.

Au fost ridicate în vederea confiscării, plasele, în valoare de aproximativ 3.360 de lei, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit”, „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie” şi „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, fapte prevăzute de art. 64, lit. a, i şi k din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, modificată de Legea nr. 187/2012.