Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – Sectorul Poliţiei de Frontieră Chirnogi au depistat doi cetăţeni români care pescuiau pe canalul de pe direcţia kilometrul fluvial 452 al Dunării, pe raza localităţii Căscioarele, judeţul Călăraşi, cu plase interzise de lege.

La data de 24 ianuarie 2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chirnogi au depistat pe canalul de pe direcţia kilometrul fluvial 452 al Dunării, doi bărbaţi cu vârsta de 48, respectiv 49 de ani, domiciliaţi pe raza Judeţului Giurgiu, care desfăşurau activităţi specifice de pescuit comercial, folosind mai multe plase.
În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că bărbaţii foloseau cinci plase de pescuit din fir textil, în lungime totală de aproximativ 400 de metri, interzise de lege, asupra lor fiind găsită şi cantitatea de 26 de kilograme de peşte, diferite specii.
Plasele, în valoare de aproximativ 3.600 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, cantitatea de 26 de kilograme de peşte a fost predată conform prevederilor legale Circumscripţiei Sanitar Veterinare şi Protecţia Alimentelor Olteniţa, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, faptă prevăzută de art. 64, lit. i din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 23/2008.