Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au depistat trei cetățeni români care pescuiau pe brațul Borcea, din două ambarcaţiuni, folosind plase interzise de lege şi fără autorizație de pescuit comercial.

 

În data de 28 iulie 2019, poliţiştii din cadrul  Biroului Operaţional Naval al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi şi o patrulă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Feteşti, judeţul Ialomiţa, au identificat, pe braţul Borcea, două bărci cu motor. În acestea se aflau trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 48 şi 50 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Călăraşi, care desfăşurau activităţi de pescuit comercial, folosind mai multe plase din ață.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că bărbaţii nu deţineau autorizaţii pentru pescuit comercial, iar aceştia foloseau şapte plase de pescuit, în lungime de apoximativ  330 de metri, interzise de lege. Plasele, în valoare de aproximativ 2.100 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar celor trei bărbați li s-au întocmit actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit și comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, varselor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, fapte prevăzute de articolul 64 literele a şi i din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008.