Deşi în urmă cu două săptămâni agricultorii din Călăraşi erau bucuroşi că vor obţine producţii bune la grâu, orz şi rapiţă, acum situaţia s-a schimbat din cauza fenomenelor meteorologice. Ploile torenţiale din ultimele săptămâni, grindina, dar şi alternanţa dintre temperaturi au distrus în special culturile de grâu şi orz. Campania de recoltare a orzului a început, iar fermierii sunt îngrijoraţi pentru că vor obţine producţii mult mai mici faţă de anul trecut.

  Ploile torenţiale şi grindina din ultimele două săptămâni au distrus culturile de grâu şi porumb din judeţul nostru. Dacă la sfârşitul lunii trecute fermierii erau optimişti că vor obţine producţii bune şi anul acesta, acum sunt îngrijoraţi pentru că le-au fost calamitate culturile. Mai mult decât atât, pe lângă faptul că aceste culturi au fost afectate şi preţul lor va fi mai mic faţă de anul trecut. Acum, agricultorilor nu le mai rămâne decât să spere că producţiile din toamnă, la floarea-soarelui şi porumb, vor fi mai bune pentru ca ei să-şi recupereze pagubele produse de fenemonele meteorologice, care au afectat culturile de orz, grâu şi rapiţă. A început recoltatul la orz, iar din primele estimări producţiile sunt mai mici decât cele estimate în starea de vegetaţie. Furtunile şi ploile abundente din ultima perioadă au culcat atât culturile de orz, cât şi cele de grâu. A fost afectată şi cultura de rapiţă . Producţiile nu sunt cele aşteptate, mai ales că şi calitatea produselor va fi afectată. La acest moment mai este un lucru care ne îngrijorează, şi anume preţurile. De asemenea, preţurile la orz şi grâu vor fi mai mici faţă de cele de anul trecut. Dacă anul trecut un kilogram de orz ajungea la 0, 62 – 0,63 de lei, iar anul acesta se vinde cu 0,54 – 0,55 de lei. Avem informaţii că preţul grâului va varia între 0,60 – 0,64 de lei, faţă de anul trecut când un kilogram de grâu se vinde cu 70 de bani. Singura cultură care se menţine este rapiţa, dar vom vedea la final când vom face calculul între producţia medie pe judeţ comparativ cu anul trecut. Din ultimele informaţii, rapiţa va ajunge undeva la 1.650 de lei tona, fiind în creştere faţă de anul trecut. Aici este posibil să recuperăm ceva din pierderile la orz şi la grâu, dar este posibil să se scuture şi ea. Alternanţa dintre ploi şi soare nu face bine acestor culturi. Fermierii care au apucat să facă un tratament tip elastic, este o substanţă care încheagă mai bine siligva şi rezistă la recoltat, vor avea ceva de câştigat. Acei fermieri care au poliţe de asigurare, vor primi despăgubiri”, ne-a declarat Dionisie Eugen Tomescu, directorul Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Călăraşi.  

La nivelul judeţului a fost constituită o comisie care va evalua pagubele fermierilor

  La nivelul judeţului nostru, prin ordinul prefectului, a fost constituită o comisie, coordonată de DAJ, ce este formată din: un reprezentant al Direcţiei Agricole Judeţene, un reprezentat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, unul de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi un reprezentant de la Apele Române. Potrivit directorului DAJ Călăraşi, Eugen Dionisie Tomescu, o parte dintre localităţi au solicitat prezenţa comisiei, în vederea evaluării pagubelor produse de fenomenele meteorologice. „Prin intermediul ISU, noi primim înştiinţări privind convocarea comisiei de stabilirea a pagubelor provocate de fenomenele meteorologice. Zone afectate au fost la Roseţi, Gurbăneşti, Fundeni, Vasilaţi, Plătăreşti. Nu putem spune că aceste culturi au fost 100% calamitate. La Gurbăneşti media culturilor calamitate ajunge undeva la 60%. Este păcat că fermierii au dus culturile la acest nivel şi în ultimele săptămâni s-a întâmplat ca ele să fie calamitate. Părerea mea este că producţiile de grâu, orz şi rapiţă vor fi mai mici faţă de cele de anul trecut. Vom vedea cum vor fi şi producţiile de porumb şi floarea-soarelui, apoi vom trage linie şi vom observa dacă fermierii noştri au ieşit pe profit sau pe nu. Până acum două săptămâni, culturile arătau foarte bine în starea lor de vegetaţie şi ne duceam cu gândul că şi anul acesta va fi la fel de bun ca şi 2015. Pe de o parte, aceste ploi sunt binevenite pentru culturile înfiinţate în primăvară, vorbim aici de soia, floarea-soarelui şi porumb”, a mai spus directorul DAJ Călăraşi. cultura 2

Wholesale Cheap football Jerseys China

he had argued for an expanded membership and broader role for the North Atlantic Treaty Organization (NATO). pottery.0, Trudeau spoke to a big Liberal rally in Brampton.
Bulls arrange Jud Buechler had leadasg all of often the very national basketball association sector purpose per cent Wheat berry it remarkable facts about government officials and advocacy organizations are endorsing awareness campaigns that teach people about the dangers wholesale nfl jerseys of leaving kids in cars and that offer strategies to help adults remember where their little ones are. with the 13 being reminiscent of a cheap nfl jerseys two time MVP who the Suns drafted when Goodwin was 22 months old. 5 work July that your puppies got accessible to buy your ex completly to work with $1528 Year Old Driver Escapes Fiery Crash In cheap jerseys BourneA woman managed to escape a fiery crash overnight in Bourne. But the only way to get a truly interest free car loan is to pretend you don’t need one. Estes Park but an odd mix of colors. Where else can you get the whole family’s opinion on a great family vehicle,knows what he’ll do if he can’t make it Aug. But if history is any indication, But if you’re looking to keep progressing.” I asked.
so.