În data de 31 iulie 2020, Partidul Naţional Liberal Călărași a organizat o conferință de presă la care au fost prezenți Valentin Barbu, candidatul partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, și Daniel Drăgulin, primarul în funcție și candidat pentru un nou mandat. Aceștia au vorbit despre precampania electorală care a început de câteva zile, despre posibile alianțe la nivelul județului cu alte partide de dreapta și despre problemele sesizate de aceștia în cadrul Consiliului Județean.

„Ne propunem ca în jur de 10 – 11 august să depunem deja la birourile electorale de circumscripție dosarele de candidatură”, a declarat Valentin Barbu.

Daniel Drăgulin a început discuția vorbind despre activitățile care s-au desfășurat în partid în ultima perioadă: „Noi, în calitate de candidați pentru funcția de președinte, respectiv cea de primar din partea PNL Călărași, arătăm, vom arăta și vom fi o echipă care va arăta că va câștiga. Veți vedea!”.

„Ne aflăm pe ultimii metri în a stabiliza toate candidaturile. După cum bine știți, mai sunt încă mișcări. Noi sperăm că în următoarele două – trei zile să avem candidați 35 – 36 de primari în funcție pentru că, știe toată lumea, primarul în funcție are prima șansă. Poate vor fi și surprize, și la PNL, și la PSD, vom vedea! Am fost în teritoriu împreună cu domnul Drăgulin, cu domnul Filipescu, ne-am întâlnit cu primarii din Colegiile 2, 3 și 5, urmează ca săptămâna viitoare să ne întâlnim cu primarii din Colegiul 4. Au fost întâlniri de lucru în legătură cu strângerea de semnături pe listele de susținători pentru primar și pentru președintele de Consiliu Județean, pentru lista de consilieri județeni și lista de consilieri locali. Ne propunem ca în jur de 10 – 11 august să depunem deja la birourile electorale de circumscripție dosarele de candidatură, o să avem candidați în toate localitățile județului Călărași, deși sunt unele mici localități unde presiunile sunt foarte mari pe candidații noștri, de parcă în anul 2020 ar fi interzis să ai candidat dacă nu ești în gașca primarului în funcție”, a completat Valentin Barbu.

 

Valentin Barbu: „Sunt șanse mari ca PNL să formeze o alianță cu USR la nivel județean și în Oltenița”

 

Candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași a adus în discuție alianțele posibile pe care PNL le-ar putea face pentru câștigarea alegerilor: „Deși PLUS – ul de la Călărași a încercat să boicoteze alianța PNL – USR, șansele sunt foarte mari ca această alianță să se întâmple la nivel județean și în municipiul Oltenița, s-ar putea să mai fie două – trei circumscripții electorale locale în care această alianță să se facă la nivel local. Noi sperăm ca această alianță să se întâmple și la municipiul Călărași, mi se pare o alianță firească, pentru că este o alianță de dreapta. Eu, personal, am spus de cel puțin doi ani că n-am văzut niciodată USR ca un adversar politic pentru PNL și l-am privit întotdeauna ca pe un partener politic. Cred că guvernarea următorilor patru ani va fi PNL – USR și probabil alte formațiuni care să asigure majoritatea parlamentară”.

Daniel Drăgulin susţine că au existat discuții avansate cu Iulian Iacomi, fostul președinte al Organizației PSD Călărași, despre venirea acestuia la PNL.

„Sunt discuții destul de avansate (…) care arată că PNL se întărește și venirea lui contribuie la obținerea rezultatului de care avem nevoie”, a spus acesta.

 

Valentin Barbu: „Dacă vă uitați la Vasile Iliuță, gândiți-vă în oglindă, în antiteză, la mine”

 

Valentin Barbu, întrebat de ce crede că el ar fi mai potrivit în fruntea Consiliului Județean decât actualul președinte, Vasile Iliuță, a început să enumere probleme de care are cunoștință în cadrul instituției: „Pe Vasile Iliuță îl știți cu toții. Pe mine poate mă știți, poate nu mă știți. Dacă vă uitați la Vasile Iliuță, gândiți-vă în oglindă, în antiteză, la mine. Nu sunt stilul de om care să calce pe gât pe toată lumea pentru interese directe. (…) Au fost situații în care puteam să pierdem multe miliarde de lei pentru județul Călărași, pentru municipiul Călărași, doar din dorința de a scăpa de mine la CJ. Există plângeri penale, există dosare care sunt înțepenite pe la DNA Constanța (…) cele în legătură cu salariații de care pur și simplu și-a bătut joc. A impus unora dintre subordonați, întrebați-i, dar nu știu dacă au curaj să spună că sunt terorizați, lucruri nelegale. Sunt documente, se vor vedea într-o bună zi. E bine să fii un om echilibrat, ăsta sunt eu, și să privești lucrurile din mai multe puncte de vedere. Și-a făcut aparat de promovare a județului, e promovare personală, asta e realitatea. Eu, dacă ajung acolo, acest compartiment va dispărea. Nu mi se pare normal să-ți faci imagine pe bani publici”.

Acesta a adăugat și că instituția Consiliului Județean are mai mulți angajați decât are nevoie pentru a funcționa și că este nevoie de o restructurare reală, nu o concediere a unor oameni doar pentru a aduce ulterior alții în loc. De asemenea, candidatul pentru președinția CJ a spus că nu este loc pentru tineri în instituție din cauza unor pensionari MAI.