Partidul Naţional Liberal (PNL) a stabilit, în mare, potenţialii candidaţi pentru Primăria Municipiului Călăraşi la alegerile locale din anul 2020. Prezent la o conferinţă de presă, preşedintele PNL Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin a precizat că desemnarea candidatului se va face în urma unui sondaj efectuat la nivel naţional. Până la finele acestui an, Partidul Naţional Liberal va anunţa oficial numele candidatului pentru Primăria Călăraşi. În acest moment, se pare că sunt doar câţiva candidaţi care vor intra în cursa electorală pentru fotoliul de primar al municipiului reşedinţă de judeţ.

Dacă sondajul arată că sunt cel mai bine cotat, voi candida. Potenţialii candidaţi care vor intra la sondaj, din punctul meu de vedere sunt câţiva: Dragoş (n.r. – viceprimarul Dragoş Coman), este Ivanciu (n.r. – viceprimarul Viorel Ivanciu), Vali Barbu şi eu. Sunt câţiva care vor să candideze. Am uitat să spun şi Vasile Iliuţă, că aşa am înţeles că ar vrea să candideze. Să vedem cât de potent este pe municipiu”, a precizat Drăgulin.

Acesta a mai menţionat că în şedinţa Biroului Executiv a PNL de la Sibiu au fost trasate priorităţile pentru perioada următoare.

„În şedinţa BEX a PNL, care a avut loc la Sibiu, s-au stabilit mai multe priorităţi pe care în perioada următoare organizaţile judeţene trebuie să le realizeze. În primul rând, s-a spus foarte clar că se vor face sondaje la nivel naţional, pentru stabilirea candidaţilor la primăriile municipilor reşedinţă de judeţ şi asta chiar mă degrevează pe mine de anumite suspiciuni. Mi-aş dori foarte mult ca cel care coordonează activitatea de alegeri, mă refer şi la europarlamentare, prezidenţiale, dar şi la locale, să fie domnul Blaga. La sfârşitul acestui an, se vor linişti apele din acest punct de vedere. Până la sfârşitul anului vor fi desemnaţi toţi candidaţii în urma sondajului. S-a propus ca ultimele zece organizaţii cu cele mai slabe rezultate să fie evaluate după alegerile europarlamentare. În paralel cu evaluarea candidaţiilor la primăriile reşedinţă de judeţ, trebuie să avem deja nominalizaţi candidaţii pentru fiecare organizaţie în parte pentru alegerile din anul 2020. Mie mi se pare corect dacă întradevăr suntem echipă şi dăm dovadă de raţiune, să fie o evaluare de la nivel naţional privind candidaturile la nivel local, pentru că dispare orice fel de suspiciune”, a mai spus Drăgulin.