PNL Călărași a susținut pe 10 august o conferință de presă în care a prezentat încă 3 dintre candidații săi pentru funcții de primar: Radu Marian – Gălbinași, Ciprian Panait – Mitreni și Iulian Iacomi – Lehliu Gară. De asemenea, s-a avut în discuție și campania electorală locală, cât și de viitoarea candidatură a lui Dragoș Coman la o funcție în Parlamentul României. Ajuns spre finalul conferinței, senatorul George Filipescu a răspuns pe un ton amuzat despre o declarație dură făcută cu o zi în urmă de Victor Ponta.

„Plecăm într-o competiție alături de formațiunea PNL. Vine un examen pe care trebuie neapărat să îl dăm în fața electoratului.”, a declarat Iulian Iacomi, proaspăt trecut de la Partidul Social Democrat către cel Național Liberal.

Radu Marian este în prezent vice-primar în comuna Gălbinaș, din partea PSD, însă a trecut la PNL și aspiră la titlul de Primar: „Am decis să merg cu PNL și să câștigăm!”.

Ciprian Panait, candidatul pentru Primăria Mitreni: „Și situația mea este un pic delicată, vin după 4 ani în organizația PSD. Am avut o surpriză, o să o dezvoltăm dacă este nevoie. Ne dorim să câștigăm și să fie bine pentru localitatea noastră. Interesul nostru sunt oamenii, nu chestiile personale.”.

Valentin Barbu i-a felicitat pe cei 3 noi candidați și le-a urat succes în competiția electorală: „Mulțumesc noilor colegi, le doresc succes! Echipa PNL devine mai puternică, îi mulțumesc domnului primar Iacomi pentru decizia pe care a luat-o, ne-a sprijinit și în alte localități. Sper ca Ciprian să facă o surpriză și să câștige Primăria. Pe Radu Marian recunosc că nu-l cunosc, știu că este fiul primarului în funcție, îi doresc succes!”

Prezent la conferință, secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Dragoș Coman, a luat și el cuvântul: „Ar trebui lămurită zvonistica legată de un eventual clivaj produs în organizația PNL Călărași: suntem o echipă, ambii candidați pentru cele mai importante două funcții, care sunt astăzi alături de noi, atât domnul primar Drăgulin, cât și domnul viitor președinte (al Consiliului Județean, n.r.) Valentin Barbu, se bucură de întreaga susținere și a mea, și a celor apropiați mie, în măsura în care vor considera că drumul pe care eu merg este drumul corect. Îi rog pe toți cei care m-au susținut până acum să aibă încredere că modul în care eu văd următoarea campanie și susținerea pe care o voi acorda de aici încolo nu are decât un element obiectiv. Indiferent de funcția pe care o voi ocupa de aici încolo, voi fi în continuare la dispoziția călărășenilor și voi fi alături de administrația locală în rezolvarea problemelor celor care au nevoie de sprijinul administrației.”.

Valentin Barbu a spus despre Dragoș Coman că acesta din urmă „nu sprijină candidații PNL, ci PNL însuși”. Tot el a declarat că dacă PNL va câștiga funcțiile importante din județ și Municipiul Călărași, Coman va primi un suport substanțial la Camera Deputaților, unde ar urma să candideze la toamnă. „Noi vom câștiga în echipă, asta e cel mai important mesaj pe care trebuie să îl dăm: În echipă!”, a mai adăugat Barbu. Daniel Drăgulin a întărit și el faptul că, în urma discuțiilor cu Ludovic Orban și Dragoș Coman, cel din urmă va deschide lista de candidați la Camera Deputaților.

În legătură cu campania locală, Daniel Drăgulin a spus că nu se teme să se întâlnească cu cetățenii nici pe străzile pe care nu le-a asfaltat. „Noi ne concentrăm activitatea pe a ne promova pentru a câștiga alegerile din 27 septembrie.”, a adăugat primarul.

Ajuns către finalul conferinței, senatorul George Filipescu, a răspuns pe un ton amuzat declarației făcută de Victor Ponta cu o zi înainte, „Cred că Orban o să omoare mulți oameni cu alegerile astea!”. Senatorul a spus că „Primul e el (Victor Ponta, n.r.)! Orban pe el îl urmărește, dar nu se leagă nici coronavirusul de el!”.