În cadrul unei conferințe de presă din data de 3 iulie 2020, Organizaţia Județeană a PNL Călărași l-a prezentat pe Ilie Lascu drept candidat pentru funcția de primar al comunei Nicolae Bălcescu. Acesta vine din partidul M10 și a fost consilier local în comună. Candidatul spune că are studii medii și că vine din mediul antreprenoriatului.

Ilie Lascu a vorbit despre problemele din administrația comunei Nicolae Bălcescu și despre planurile sale în ceea ce privește localitatea, dacă va ajunge primar.

„Am decis să iau o echip tânără, care are o viziune frumoasă, liberă și să pornim ceva într-o comună destul de învechită după cei 24 de ani cu un primar bătrân. Vrem să facem ceva frumos. De trei – patru ani eu susțin și financiar cu burse la școală. Acum, de curând, de vreun an de zile, fac un teren de fotbal pentru o echipă de fotbal nouă. Susținem tineretul, copiii. Și sperăm cât de curând să facem proiecte mari cum ar fi asfalt, canalizare. În 2020 nu este normal să nu fie apă potabilă în comună, să nu avem canalizare și asfalt! Am ales cei mai tineri consilieri locali, să aducem proiecte în comună și finanțări. Școlile încă au WC-ul în curte. Nu mi se pare normal! De aceea ne-am mobilizat să facem lucruri bune și sperăm că le vom face cât de curând! (…) Am decis să fac această alegere (n.r. – de a se alătura PNL) de a veni într-o echipă curajoasă, puternică. Am văzut că, de-a lungul timpului, pentru Călărași a fost tot timpul la nivel înalt. Sper ca de acum încolo să facem lucruri foarte bune!”, a declarat Lascu.

Ilie Lascu spune că a mai candidat la funcția de primar al comunei Nicolae Bălcescu în 2017, din partea partidului M10, ieșind pe locul al doilea. Acesta a vorbit și de piedicile care i s-au pus de când ocupă funcția de consilier local.

„Am avut multe obstacole din partea actualului primar. Au încercat să mă scoată din consiliu, eram singurul care întreba ce se poate face și nu erau de acord”, a mai spus candidatul la Primăria Nicolae Bălcescu.

Valentin Barbu, candidatul PNL Călăraşi la șefia Consiliului Județean, a adresat și el câteva cuvinte despre candidat: „Bine ați venit în PNL, noilor colegi! Sunt convins că vor câștiga localitățile lor! Ținând cont de faptul că în comuna Nicolae Bălcescu domnul primar Giurea ne-a spus de anul trecut că nu mai dorește să candideze, l-am coooptat pe Ilie. Domnul Giurea recunoscut, despre Ilie Lascu, că e tânăr, se mișcă bine, mi-e teamă de el!”.