La data de 7 iulie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Poliției Orașului Fundulea, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de instanță, pe numele unui tânăr în vârstă de 26 de ani, din orașul Fundulea, județul Călărași. Acesta a fost condamnat la 2 ani și 10 luni închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

 

Tot în data de 7 iulie, un alt bărbat a fost reținut de către polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași pentru că a condus un autoturism pe drumurile publice, deși nu avea permis și consumase alcool. Acesta are vârsta de 42 de ani, și este din comuna Grădiștea, județul Călărași. Bărbatul a condus un autoturism marca Dacia, din direcția Grădiștea către Călărași, iar pe fondul lipsei de experiență și a consumului de alcool a părăsit partea carosabilă și a pătruns într-un șanț de pe marginea drumului.

 

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea cu aparatul etilotest a prezentat o concentrație alcoolică de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,Conducerea unui vehicul fără permis de conducere’’ și „Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe”. Ulterior, cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

 

 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat pe raza județului, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Pe parcursul zilei de marți, polițiștii au intervenit la 76 de evenimente, dintre care 71 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. De asemenea, polițiștii au constatat 15 infracțiuni, dintre care 4 au fost contra persoanei și 5 contra patrimoniului. Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 101 sancțiuni, au reținut 5 permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare.

Polițiștii le reamintesc tuturor cetățenilor că acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta siguranța comunității și, totodată, sunt pregătiți să intervină atunci când situația o impune. Activitățile au fost desfășurate împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.