Inspectoratul General al Poliţiei Române vine cu mai multe informaţii privind câteva metode folosite de infractori pentru a pătrunde în locuinţă.

 

Metoda „Electricitate/gaze/apă”: pretind că sunt reprezentanţi ai companiilor de gaz, apă, electricitate și solicită accesul în locuinţă pentru verificări.

Metoda „Detergentul”: falşi vânzători care bat la uşa victimelor şi oferă produse de curăţenie gratuite sau la preţuri promoţionale;

Metoda „Deratizare”: sub motivul că sunt angajaţii unor firme care oferă servicii de deratizare, încearcă să primească accesul în locuinţă.

Metoda „Străinul”: infractorii motivează că nu sunt din localitate, spun că au o urgenţă medicală (de obicei spun că sunt cetăţeni străini şi vorbesc stricat limba română) şi nu au bani româneşti asupra lor, solicitându-le victimelor să le schimbe sume în valută. Iau banii şi lasă garanţie o geantă, spunând că au valută sau bunuri de valoare și că se vor întoarce.

Metoda „Cerşetorii”: persoane care bat la uşile oamenilor cerşesc sau solicită un pahar cu apă.

Metoda „Comis voiajor”: oferirea spre vânzare, la un preț „minim”, greu de refuzat, de către vânzători ambulanți, a diferitelor produse (veselă, tacâmuri ambalate în cutii intens colorate și cu o reclamă pe măsură). În realitate, se oferă spre vânzare produse de slabă calitate sau contrafăcute la prețuri mari.

Metoda „Strângere de fonduri pentru persoane bolnave”: victimele sunt acostate pe stradă sau contactate direct la domiciliu de persoane străine, care, sub pretextul că adună fonduri pentru diverse culte religioase sau pentru cazuri sociale sau medicale, solicită ajutor bănesc, mizând pe starea emoțională și sensibilitatea victimei, când vine vorba de suferință, boală, neajunsuri și handicap.