foto: nameit.ro

Poliţiştii călărăşeni au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 27.000 de lei, în urma unor controale efectuate în județ.

 

La data de 8 noiembrie 2018, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie (IPJ) Călăraşi au efectuat verificări la mai multe societăți comerciale de pe ruta Oltenița – Frumușani.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.680 de lei. Din totalul amenzilor, patru au fost la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, patru conform Hotărârii Guvernului nr. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare și pentru siguranța alimentelor, una la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, patru conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și una conform Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.

Totodată a fost confiscată suma de 1.701 lei, reprezentând contravaloarea unor produse alimentare (pâine, carne porc, legume, băuturi alcoolice și răcoritoare), deținute fără documente legale de proveniență.

Alături de polițiști în activitățile de control au fost implicați și specialiști din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Călărași.