Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași continuă acțiunile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ.

În perioada 26 februarie – 4 martie a.c., pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară împreună cu cei de ordine publică și rutieră au desfășurat acțiuni în incinta și în zona adiacentă a unităților de învățământ preuniversitar, în mijloacele de transport elevi și pe traseele de deplasare a mijloacelor de transport elevi.
Totodată, s-a avut în vedere verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2.
Peste 200 de polițiști au legitimat 759 de persoane, au verificat 151 de unități de învățământ și 82 de mijloace de transport elevi, iar în urma abaterilor constatate au fost aplicate 126 de sancțiuni contravenționale, în valoare aproximativ 14.050 de lei.
„Ne dorim și acționăm în permanență pentru ca elevii din județul nostru să meargă la școală în siguranță”, au transmis poliţiştii călărăşeni.