Peste o sută de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat marţi, la nivelul județului Călărași, pentru verificarea respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă.

 

Polițiștii au desfășurat în sistem integrat împreună cu jandarmi și polițiști locali activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, târguri, zone de agrement. Totodată au efectuat verificări și în trafic, fiind vizat transportul local, național și internațional de persoane.

Astfel, în data de 28 iulie 2020, au fost verificate 61 de societăți comerciale și și s-a intervenit la 88 de evenimente, dintre care 84 au fost sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților, au fost constatate 17 infracțiuni, iar două persoane au fost surprinse în flagrant.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 169 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 73.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate două infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 12 permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare.

Oamenii legii face apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acest tip de misiuni vor fi desfășurate permanent în această perioadă pentru a proteja oamenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.