În urma perchezițiilor efectuate miercuri, 16 septembrie, la locuințele unor persoane bănuite de contrabandă cu țigări, polițiștii din Călărași au ridicat 1.852 de țigarete, 1.065 de lei și 100 de euro.

În data de 16 septembrie 2020, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, au efectuat 15 percheziții domiciliare în județelor Călărași, Giurgiu și Ialomița, într-un dosar de contrabandă cu țigări.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2019 – septembrie a.c., mai multe persoane ar fi achiziționat, transportat, depozitat importante cantități de țigarete provenite din contrabandă și ulterior oferite spre comercializare pe raza județelor Călărași, Giurgiu și Ialomița.

Polițiștii au pus în aplicare opt mandate de aducere, persoanele depistate au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași pentru audieri.

Cercetările vor fi continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă privind  colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române.