Polițiștii din Călărași, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au efectuat, săptămâna trecută, 11 percheziții în județele Neamț, Vrancea și Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de furturi din societăți comerciale și deținere ilegală de arme neletale. Trei persoane au fost reținute de polițiști.

 

La data de 18 octombrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași, sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Călărași, Oltenița și Lehliu-Gară, au efectuat 11 percheziții în județele Neamț, Vrancea și Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de furturi din societăți comerciale și deținere ilegală de arme neletale. Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie – octombrie a.c., persoanele în cauză ar fi încercat să sustragă bani din sediile societăților comerciale. De asemenea, patru persoane cu vârste cuprinse între 19 și 49 de ani ar fi achiziționat și deținut la domiciliu, fără respectarea prevederilor legale, arme neletale.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, trei arme neletale, 406 proiectile de 6 milimetri, precum și şase tuburi de cartușe, fără capse de inițiere.

Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 36 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Călărași.

La activități au participat polițiști ai structurilor de investigații criminale, arme, explozivi şi substanțe periculoase, investigarea criminalității economice, ordine publică, criminalistică și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.