Polițiștii de prevenire a criminalității și cei de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat  activități pentru informarea, conștientizarea și responsabilizarea populației cu privire la furturile din locuințe.

 

În data de 2 octombrie 2020, au fost organizate activități de prevenire și combatere a infracțiunilor de furt din locuințe în municipiul Călărași.

Polițiștii au discutat cu cetățenii oferindu-le informații cu privire la măsurile minime de siguranță pe care trebuie să le adopte și le-au expus aspecte legate de protecția locuințelor.

Recomandările au fost susținute și de materiale cu caracter preventiv, pe care le-au distribuit oamenilor.

Astfel de acțiuni de prevenire a furturilor vor fi continuate în perioada următoare, atât în mediul urban, cât și în cel rural.

 

Recomandări pentru protejarea locuinței

 

Când părăsiți locuința, pe timpul nopții, lăsați o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcțiune. În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, rugaţi vecinii sau prietenii apropiaţi să procedeze astfel încât să nu se simtă lipsa dumneavoastră: geamuri deschise, ridicarea corespondenţei etc. Montaţi la vedere plăcuţe de atenţionare cu privire la existenţa unui sistem de securitate. O sirenă de exterior descurajează extrem de eficient. Achiziţionaţi întrerupătoare care, la diverse intervale de timp, aprind şi sting automat lumina.
Şi lumea virtuală este parte din viaţa noastră. Nu vă transformați conturile de pe reţelele de socializare în surse de informaţii pentru infractori.

Oamenii legii propun: să apelaţi la serviciile de consultanţă ale firmelor specializate pentru a alege soluţia optimă de protecţie a locuinţei dumneavoastră; îmbinarea mijloacelor mecanice cu cele electronice, pentru o mai bună protecţie şi siguranţă; achiziţionarea acelor sisteme de închidere/asigurare care corespund standardelor de securitate; să alegeţi acele încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor; apelaţi pentru montarea unui sistem de securitate.