În ziua de 21 martie, polițiștii au întocmit dosare penale pe numele a 3 bărbați pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt au depistat un bărbat în vârsta de 37 de ani, din comuna Axintele, județul Ialomița, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 201B, în comuna Valea Argovei, județul Călărași, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,82 mg/l alcool în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Călărași au depistat doi bărbați  în vârstă de 27 și 18 ani, în timp ce conduceau autoturismele pe DN 3B, pe raza localității Tonea, având o alcoolemie de 0,53 mg/l și 0,45 mg/l alcool pur in aerul expirat.

În cauză au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de ,,Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

În ziua de 21 martie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fundulea au oprit pentru control, pe DN 3, în localitatea Tămădău Mare, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 25 de ani, din municipiul București. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că are dreptul de a conduce vehicule suspendat. Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal.

La data de 21 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe DN 21, în afara localității Dragalina, județul Călărași, autoturismul marca BMW, circulând cu viteza de 155 km/h. La volanul vehiculului a  fost identificat un bărbat în vârstă de 59 de ani, din comuna Dragalina, județul Călărași. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul are permisul de conducere reținut fără drept de circulație. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea  pe drumurile publice a unui autovehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată”.

Misiuni pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

În urma activităților desfășurate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au verificat 166 de societăți comerciale, 12 operatori economici, 2 operatori de transport persoane și 77 de obiective de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri.

Totodată, au fost aplicate 165 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020, în valoare de 79.000 de lei.

De asemenea, în vederea respectării măsurii de siguranță polițiștii au controlat 728 mijloace de transport, 182 fiind mijloace de transport în comun și 1.248 persoane, dintre care 344 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 904 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor.

Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.