Pe parcursul zilei de 18 martie, echipe mixte formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, jandarmi și polițiști locali, au acționat pentru verificarea modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost organizate acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 78 de obiective/locații de interes și au fost legitimate 2.975 persoane.

De asemenea, polițiștii au verificat modul în care sunt respectate măsurile de izolare/carantinare, documentele justificative necesare deplasărilor de la domiciliu sau locuință în intervalul orar 22:00-05:00, precum și portul măștii de protecție de către toate persoanele în spațiile publice închise/deschise.

Pentru nerespectarea măsurilor impuse de autorități, în contextul epidemiologic actual, echipele de control au aplicat 195 sancțiuni contravenționale, în valoare de 21.100 de lei.

Totodată, în urma controalelor efectuate în trafic, au fost verificate 413 mijloace de transport, 192 dintre acestea fiind destinate transportului public în comun și 1.173 persoane, dintre care 287 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 886 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Obiectivul urmărit în cadrul acțiunilor desfășurate este siguranța cetățenilor, iar acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) vor continua, forțele de ordine fiind permanent la datorie, pe raza întregului județ.