Zilele trecute au avut loc aproximativ 300 de intervenţii la evenimente. Peste 30 de permise de conducere au fost reţinute, iar şapte persoane au fost depistate în flagrant.

 

Acțiunile pentru siguranța comunității din ultima săptămână au avut ca rezultat prinderea în flagrant a şapte persoane, precum și dispunerea a zece măsuri preventive. În trafic, pentru neregulile rutiere, 35 de conducători auto au rămas fără permis.

În perioada 10 – 16 septembrie a.c., peste 400 de polițiști au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate 12 acțiuni și s-a intervenit la 297 de evenimente, dintre care 280 au fost sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 68 de infracțiuni, şapte persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse zece măsuri preventive. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 456 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 171.000 de lei. Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate zece infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 35 de permise de conducere și retrase opt certificate de înmatriculare.

Inspectoratul General al Poliției Române acționează permanent pentru prevenirea și combaterea evenimentelor care pot afecta liniștea comunității și, totodată, este pregătită să intervină atunci când situația o impune.