În data de 7 octombrie a.c., poliţiştii din municipiul Olteniţa au reţinut două persoane suspectate de tâlhărie şi furt. De asemenea, poliţiştii din oraşul Fundulea desfăşoară cercetări faţă de patru minori din localitate, cercetaţi pentru că ar fi sustras din curtea unui localnic mai multe bunuri.

În data de 7 octombrie a.c., poliţiştii din municipiul Olteniţa au reuşit documentarea activităţii infracţionale a trei bărbaţi, din comuna Curcani, judeţul Călăraşi care în perioada iulie – august 2015, prin întreruperea curentului electric pe timp de noapte, au săvârşit infracţiuni de furt şi o tâlhărie pe raza localităţii Curcani. Poliţiştii i-au reţinut pentru 24 de ore pe Viorel T., de 46 de ani, şi pe Dumitru P., de 37 de ani, ambii din comuna Curcani, şi i-au depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, ieri fiind prezentaţi Judecătoriei Olteniţa cu propunere de arestare preventivă. Pentru Marian P., de 41 de ani, tot din comuna Curcani, poliţiştii vor solicita măsura arestării în lipsă, întrucât se sustrage cercetărilor.

În data de 30 septembrie a.c., poliţiştii din oraşul Fundulea au fost sesizaţi de Vasile N., de 64 de ani, din localitate de faptul că persoane necunoscute i-au sustras din locuinţă un acumulator pentru panouri solare,  aparat de sudură, o motocoasă electrică, o maşină de tuns iarbă, precum şi alte ustensile de bucătările. Cercetările efectuate de poliţişti au condus la identificarea a patru minori cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, din localitate, bănuiţi de săvârşirea faptei. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 85%. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.