Două sute de conducători auto care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați, zece permise de conducere au fost reținute, 15 certificate de înmatriculare au fost retrase și o infracțiune a fost constatată de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, în urma unei acţiuni destinată siguranţei rutiere.

 

În data de 26 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pe raza județului Călărași pentru prevenirea evenimentelor rutiere, depistarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, precum și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică în rândul comunității.

Acțiunea polițiștilor a avut ca scop combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice, conducerea cu viteză excesivă și depășirea limitelor legale de viteză. În urma activităților desfășurate în teren, polițiștii au constat o infracțiune la regimul rutier și au aplicat 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 60.000 de lei.

Totodată, ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut zece permise de conducere și au retras 15 certificate de înmatriculare. Spre exemplu, polițiștii au oprit pentru control pe Drumul Judeţean 411, în localitatea Radovanu, județul Călărași, un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani, din aceeași localitate. În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,86 mg/l alcool în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele celui în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.