Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au avut loc, în data de 16 ianuarie 2021, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.
În urma activităților desfășurate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 133 de societăți comerciale.
Totodată, au fost aplicate 124 de sancțiuni contravenționale la legea 55/2020, în valoare de 7.000 de lei.
De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 498 de mijloace de transport, 128 fiind mijloace de transport în comun și 1.483 de persoane, dintre care 311 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 1.172 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.