Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au avut loc, în data de 20 ianuarie 2021, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La activitățile desfășurate, au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Călăraşi.
În urma acţiunilor efectuate, în data de 20 ianuarie 2021, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 123 de societăți comerciale.
Totodată, au fost aplicate 136 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020, în valoare de 8.500 de lei.
De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 587 de mijloace de transport, 176 fiind mijloace de transport în comun, și 1.309 persoane, dintre care 219 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 1.090 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea coronavirusului.
Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.