Peste 300 de polițiști au acționat în zona grădinițelor, școlilor şi liceelor din județul Călăraşi, pentru ca deschiderea noului an școlar să se desfășoare în siguranță.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au acţionat în sistem integrat, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru desfăşurarea în siguranţă a deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi sunt în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

Siguranţa în şcoli constituie o prioritate, fiecare unitate de învățământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, la fiecare şcoală sunt afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare.

Echipajele de poliţie sunt prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

O atenţie deosebită este acordată activitățile educativ-preventive și de verificare a gradului de siguranță rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi.

Totodată, poliţiştii rutieri sunt prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

Polițiștii le-au urat tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar.