Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au avut loc luni, 25 ianuarie, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La acţiunile efectuate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Călăraşi.
În urma activităților desfășurate, în data de 25 ianuarie 2021, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 103 de societăți comerciale.
Totodată, au fost aplicate 107 sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020, în valoare de 2.500 de lei.
De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 387 de mijloace de transport, 148 fiind mijloace de transport în comun, și 1.263 de persoane, dintre care 186 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 1.077 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.
Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.