Aproximativ o sută de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat marţi, 4 august, la nivelul județului Călărași, pentru verificarea respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă.

 

Polițiștii au desfășurat în sistem integrat împreună cu jandarmi și polițiști locali activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, târguri, zone de agrement. Totodată au efectuat verificări și în trafic, fiind vizat transportul local, național și internațional de persoane.

Astfel, în data de 4 august 2020, au fost verificate 70 de societăți comerciale și și s-a intervenit la 68 de evenimente, dintre care 66 au fost sesizate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Ca urmare a activităților, au fost constatate 16 infracțiuni, iar pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 132 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 200.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, au fost reținute opt permise de conducere și retrase trei certificate de înmatriculare.

Oamenii legii fac apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acest tip de misiuni vor fi desfășurate permanent în această perioadă pentru a proteja oamenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.