Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași au efectuat o acţiune cu efective mărite pentru siguranţa şi ordinea publică la nivelul judeţului nostru. În cadrul acțiunii pentru siguranța comunității, peste 300 de conducători auto au fost verificați, şapte permise de conducere au fost reținute, au fost retrase patru certificate de înmatriculare și peste 140 de contravenții au fost constatate de polițiștii din cadrul IPJ Călărași.

 

În seara zilei de 30 august a.c., aproximativ o sută de polițiști au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi și polițiști de frontieră, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost utilizate aparate etilotest și drugtest pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Pe parcursul desfășurării acțiunii, polițiștii au verificat 352 de autovehicule și au aplicat 149 de sancțiuni contravenționale în valoare de 86.390 de lei.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii rutieri au reținut şapte permise de conducere și au retras patru certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate infracțiuni, atât la regimul rutier, cât și de natură economico-financiară, dintre care două infracțiuni au fost constatate în flagrant și o persoană a fost reținută.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 2.035 de lei.

Acțiunile pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice vor continua la nivelul județului Călărași, principalul scop al polițiștilor fiind reprezentat de siguranța cetățeanului.

 

Exemple semnificative

 

A fost depistat un bărbat în vârstă de 50 de ani, din comuna Gălbinași, județul Călărași, în timp ce conducea pe drumurile publice din comuna Fundeni, județul Călărași, fără a poseda permis de conducere. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și s-a luat măsura reținerii față de acesta.

De asemenea, a fost depistat un bărbat în vârstă de 28 de ani din comuna Fundeni, județul Călărași în timp ce transporta 2,7 kilograme de tutun mărunțit. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal…peste un kilogram de tutun de fumat.