Weekendul trecut, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au intervenit la peste 140 de solicitări ale cetățenilor, au constatat 41 de infracțiuni și au aplicat 444 de sancțiuni contravenționale.

 

În perioada 31 ianuarie – 2 februarie a.c., peste 200 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate şapte acțiuni și s-a intervenit la 143 de evenimente, dintre care 134 au fost sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 41 de infracțiuni, cinci persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse patru măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 444 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 188.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate şapte infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 38 de permise de conducere și retrase opt certificate de înmatriculare.

Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității și, totodată, este pregătită să intervină atunci când situația o impune.