Weekendul trecut, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași au intervenit la peste 60 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate 144 de sancțiuni contravenționale și au fost constatate 18 infracțiuni.

 

În perioada 23 – 25 martie a.c., peste 200 de polițiști din cadrul IPJ Călăraşi au acționat, la nivelul județului nostru, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate patru acțiuni punctuale și s-a intervenit la 65 de evenimente, dintre care 62 au fost sesizate prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112. În urma activităților, au fost constatate 18 infracțiuni, două persoane au fost surprinse în flagrant delict, iar în cauzele instrumentate a fost dispusă o măsură preventivă.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 144 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 42.000 de lei.

Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călărași, fiind reținute şase permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare. Activitățile au fost desfășurate împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.