Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași au acționat, în perioada 7 – 10 septembrie a.c., pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care puteau afecta liniștea comunității.

Peste 200 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate şapte acțiuni și s-a intervenit la 191 de evenimente, dintre care 182 au fost sesizate prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 35 de infracțiuni, fiind prinse în flagrant cinci persoane, iar față de şase persoane au fost dispuse măsuri preventive. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 256 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare este de aproximativ 84.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate opt infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 19  permise de conducere și retrase cinci certificate de înmatriculare.

Inspectoratul General al Poliției Române acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității și, totodată, este pregătită să intervină atunci când situația o impune.