Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat, în data de 3 iulie 2019, o acțiune pe linia combaterii evaziunii fiscale, precum și pentru protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicite.

 

Cu ocazia activităților desfășurate în teren, polițiștii au verificat doi operatori economici, au constatat o infracțiune de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei și au ridicat în vederea confiscării suma de 735 de lei, reprezentând contravaloarea cantității de 1.050 de kilograme de porumb, deținută fără documente legale de proveniență.

Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Călărași, oamenii legii au depistat pe raza municipiului Călărași un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în autoturism se aflau un număr de 25 de recipiente din plastic, de cinci litri fiecare, ce conțineau detergent lichid și balsam de rufe, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. Bunurile în valoare de peste 1.500 de lei au fost indisponibilizate de polițiști. Activitățile vor continua și în perioada următoare, obiectivul fiind menținerea unui climat de legalitate în activitatea economică și protejarea consumatorului.