Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat în perioada 8 martie – 14 martie o serie de controale pentru a verifica folosirea centurii de siguranță și pentru combaterea folosirii telefoanelor mobile fără accesorii de tip „mâini libere”. Controalele fac parte dintr-o acțiune mai amplă, la nivel național și european, numită sugestiv „Seatbelt”.

Polițiștii au controlat peste 2.200 de autovehicule, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 1.111 sancțiuni contravenționale, dintre care 476 pentru nefolosirea centurii de siguranță și 22 pentru folosirea telefoanelor mobile fără dispozitive sau accesorii de tip ”mâini libere”.

Activitățile se înscriu în Calendarul de activități al Organizației Polițiilor Europene (T.I.S.P.O.L.) și s-a desfășurat simultan pe teritoriul tuturor statelor membre ale U.E.

IPJ Călărași a transmis și o serie de informații utile și interesante despre diferența în bine pe care o face purtarea centurii de siguranță:

Centura constituie cel mai eficient mijloc de protecție împotriva vătămării în caz de accident. Aceasta are rolul de a proteja toți ocupanții autoturismului, sistemul centurii fiind construit să funcționeze în concordanță cu airbag-urile mașinii. O altă funcție esențială a centurii de siguranță este aceea că reduce riscul accidentării la coloana vertebrală, întrucât la momentul impactului vă va ține nemișcat, în scaunul mașinii, cu spatele drept.

E bine de știut că în timpul unui impact, la viteza de 50 km/h, asupra unui adult de 80 de kg acționează o forță de cca. 2 tone. Un copil de 25 kg este proiectat în față cu o asemenea forță încât este imposibil ca forța musculară a brațelor unui adult să-l țină în siguranță.

Un impact la 40 km/h supune corpul uman la presiuni similare cu o cădere de la etajul al treilea al unei clădiri. Persoanele din spate care nu poartă centura pot fi aruncate în afara automobilului cu o forță de 30 de ori mai mare decât greutatea proprie.

Utilizarea centurii de siguranță reduce riscul vătămărilor mortale cu până la 50% în cazul ocupanților locurilor din față, respectiv cu până la 75% pentru pasagerii aflați pe locurile din spate.