Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost alături de sute de copii care au participat la activitățile organizate în parcul Dumbrava de Ziua Internațională a Copilului.

 

În data de 1 iunie a.c., copiii au putut să ia contact direct cu echipamentele și autospecialele folosite de polițiști în intervențiile lor zilnice. Cei mai curioși s-au suit la volanul mașinilor folosite de polițiști pentru salvarea de vieți și creșterea siguranței rutiere. Atracția celor mici au fost Boa și Bliț, cei doi câini polițiști antrenați pentru  misiunile de menținere a ordinii publice. Polițiștii criminaliști le-au prezentat tehnicile de amprentare și echipamentele pe care le folosesc pentru a duce la bun sfârșit cercetările pe diferite paliere infracționale, iar cei mici au plecat de la această întâlnire având ca amintire propriile amprente.

Scopul acestor activități este acela de a furniza copiilor informații corecte și obiective, care să contribuie la o dezvoltare armonioasă și să creeze un bagaj de cunoștințe suficient pentru a reacționa în diferite situații, astfel încât, siguranța celor mici să nu fie afectată”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Călăraşi.