În data de 27 septembrie 2020, încă de la deschiderea procesului electoral, până la ora 21:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, alături de celelalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) s-au aflat în misiuni pentru asigurarea  măsurilor de protecție, ordine și siguranță publică, atât la secțiile de votare cât și pe întreg teritoriul județului Călărași.

Pe parcursul zilei de duminică, 27 septembrie, structurile MAI au primit 16 sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale. Au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei.

Cele mai frecvente sesizări au fost de transport de alegători către urne, fotografierea sau filmarea buletinului de vot, funcționari publici care însoțesc urna mobilă sau influențează alegătorii.

În plus, polițiștii au deschis două dosare penale privind infracțiuni electorale (corupere alegători și violarea confidențialității votului).

Personalul Ministerului Afacerilor Interne a rămas în dispozitiv pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona secțiilor de votare.

Misiunea oamenilor legii nu s-au terminat odată cu încheierea votării, forțele de ordine având și atribuții privind securitatea transportului materialelor rezultate în urma procesului de votare și a dosarelor întocmite de birourile electorale.