Polițiștii de prevenire a criminalității și cei de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat  activități pentru informarea, conștientizarea și responsabilizarea populației cu privire la violența domestică.

 

Săptămâna trecută, polițiștii au organizat activități de prevenire și combatere a infracțiunilor cu violență în municipiul Călărași în cadrul campaniei „Spune nu violenţei domestice!”.

Polițiștii au discutat cu cetățenii despre prevenirea violenței în domestice, formele de manifestare ale acesteia, despre instituțiile implicate în gestionarea acestui fenomen și măsurile prevăzute de lege pentru asigurarea protecției victimelor.

Scopul acțiunilor a fost creșterea gradului de siguranță a cetățenilor împotriva acestui gen de infracțiuni și informarea cu privire la măsurile minime de siguranță pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime.

Recomandările au fost susținute și de materiale cu caracter preventiv, pe care le-au distribuit oamenilor.

În perioada următoare polițiștii vor continua activitățile de prevenire a faptelor cu violență pentru creșterea sentimentului de siguranță în rândul cetățenilor.