În data de 22 iunie 2020, cinci filtre au fost efectuate, două infracțiuni au fost constatate, 221 de persoane au fost legitimate, 52 de sancțiuni au fost aplicate, 123 de autovehicule și șase societăți comerciale au fost verificate în urma unei acțiuni desfășurate pe raza județului Călărași.

 

Luni, 22 iunie, a fost organizată și executată o acțiune pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

În urma acțiunii desfășurate, polițiștii au efectuat cinci filtre, au constatat două infracțiuni, au legitimat 221 de persoane, au verificat 123 de autovehicule și șase societăți comerciale.

Au  fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.910 lei.

Totodată, ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut două permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

La activități au participat polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, jandarmi și polițiști de frontieră.

 

Exemple

 

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Dragalina au depistat pe DN 3 A, în comuna Dragalina, județul Călărași, un bărbat în vârstă de 48 de ani, sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,63 mg/l alcool în aerul expirat.

În seara zilei de 22 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au oprit pentru control pe raza comunei Independența, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 50 de ani. La testarea cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,96 mg/l alcool în aerul expirat.

Cei în cauză a fost conduși la spital, unde le-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele celor doi bărbați, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.