În urma unei percheziții efectuate în Călărași, polițiștii au confiscat, în vederea cercetării, peste 15 kilograme de tutun mărunțit, 360 de tuburi de țigarete goale și două aparate de confecționat țigarete.

La data de 12 aprilie 2017, polițiștii au efectuat o percheziție la domiciliul unei persoane bănuite de infracțiuni economice. În urma acesteia, poliţiştii călărăşeni au ridicat peste 15 kilograme de tutun mărunţit, 360 de tuburi ţigarete goale şi două aparate folosite la confecţionarea ţigaretelor, bunuri care au fost confiscate în vederea cercetărilor. Totodată, în curtea imobilului, a fost identificată o cultură de tutun.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă și deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de ţigarete, 400 de ţigări de foi de trei grame, 200 ţigări de foi mai mari de trei grame, peste un kilogram de tutun de fumat.