Peste 950 de conducători auto, care nu au respectat legislația rutieră, au fost sancționați. De asemenea, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi au constatat 12 infracțiuni, au reţinut 60 de permise de conducere și au retras 20 de certificate de înmatriculare.

 

În perioada 20 – 26 mai a.c., polițiștii rutieri au organizat o acțiune de impunere a legii și de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 951 de sancțiuni contravenționale, dintre care 362 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 78 pentru nerespectarea legislației rutiere de către pietoni, 89 pentru nerespectarea legislației rutiere de către bicicliști, 12 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, trei pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor, cinci pentru neacordare prioritate vehicule, cinci pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și 397 pentru alte abateri.

De asemenea, polițiștii au constatat 12 infracțiuni la regimul rutier. Polițiștii au reținut 60 de permise de conducere, dintre care 23 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 14 pentru alcool, şase pentru nerespectarea regulilor privind depășirea,trei pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor și 14 pentru alte abateri. Totodată, au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.

Exemple semnificative: Polițiștii au oprit pentru control, duminică, 26 mai, pe Drumul Judeţean 301, în comuna Plătărești, județul Călărași, un moped condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din aceeași localitate. Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,40 mg/l alcool în aerul expirat. Pe numele celui în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal. Tot în aceeaşi zi, polițiștii au depistat, pe Drumul Naţional 21, un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Brăila, ce avea viteza de 193 de kilometri la oră. Acesta a fost sancționat conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru 90 de zile. De menționat, persoana în cauză a mai fost depistată la data de 19 mai 2019, pe raza județului Brăila, având o viteză de 155 de kilometri la oră.