Pe parcursul zilei de 25 noiembrie, polițiștii călărășeni, alături de jandarmi și polițiști locali, au desfășurat noi activități pentru siguranța cetățenilor, combaterea unor fapte antisociale și verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

La activități au acționat peste 160 de efective, fiind legitimate 2085 de persoane.

Totodată, au fost desfășurate activități de control în 410 de mijloace de transport, din care 261 de mijloace de transport public în comun și au fost verificate 128 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse pentru limitarea infecției cu virusul Sars-CoV-2.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, au fost aplicate 172 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.000 de lei, 138 fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Activitățile sunt desfășurate pentru ca toți cetățenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante.

De asemenea, în intervalul orar 23:00-05:00, polițiștii au acționat pentru a verifica modul în care se respectă restricțiile privind deplasările în afara locuințelor.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

De asemenea, în timpul acțiunilor din aceeași zi de prevenire a faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice, Inspectoratul de Poliție Județean a intervenit la 42 de evenimente, dintre care 41 sesizate prin numărul unic de urgență 112.

Ca urmare a activităților, au fost constatate 11 infracțiuni, 1 persoană a fost surprinsă în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 3 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 246 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 55.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind reținute 10 de permise de conducere.