Polițiștii de prevenire a criminalității și de ordine publică continuă seria acțiunilor de informare și pregătire antivictimală a cetățenilor, fiind prezenți în zonele aglomerate din municipiul Călărași.

 

În data de 6 februarie a.c., polițiștii s-au deplasat în zonele intens circulate din Călărași pentru a fi mai aproape de cetățeni și a le oferi sfaturi cu privire la securizarea locuinței. Polițiștii le-au expus aspecte legate de protecția locuințelor și imobilelor, precizându-le că în multe cazuri infracțiunile de furt din locuință au drept cauză neglijența proprietarilor. Obiectivul acțiunii a fost creșterea gradului de siguranță a cetățenilor împotriva acestui gen de infracțiuni, pregătirea antiinfracțională a tinerilor, descurajarea potențialilor infractori și informarea cu privire la măsurile minime de siguranță pe care trebuie să le adopte o persoană pentru a nu deveni victimă a furturilor din locuințe.

 

Recomandări ale poliţiştilor pentru cetăţeni

 

Poliţiştii recomandă următoarele: în cazul absențelor îndelungate de la domiciliu, rugați vecinii sau prietenii apropiați să procedeze astfel încât să nu se simtă lipsa dumneavoastră: geamuri deschise, ridicarea corespondenței; să monteze la vedere plăcuțe de atenționare cu privire la existența unui sistem de securitate; o sirenă de exterior descurajează extrem de eficient; când părăsesc locuința, pe timpul nopții, să lase o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcțiune; achiziționarea unor  întrerupătoare care, la diverse intervale de timp, aprind și sting automat lumina.