Aproximativ 700 de polițiști sunt la datorie pentru ca cetățenii să se bucure în liniște și siguranță de minivacanță de Rusalii.

În perioada 5 – 8 iunie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost luate măsuri suplimentare pentru prevenirea faptelor ilegale prin asigurarea unei prezențe suplimentare a efectivelor de ordine publică.

600 de polițiști, sprijiniți de aproximativ 80 de polițiști locali, continuă să acționeze integrat în teren, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pe toată durata minivacanței pentru siguranța cetățenilor.

De asemenea, peste 100 de polițiști rutieri vor monitoriza traficul rutier în vederea fluidizării circulației și a prevenirii evenimentelor rutiere. Vor utiliza zilnic, șapte aparate radar, pentru a-i descuraja și sancționa pe cei care nu respectă regimul legal de viteză.

Poliţiştii călărăşeni reamintesc tuturor cetățenilor să respecte indicațiile polițiștilor aflați în teren, să adopte un comportament responsabil și o conduită preventivă; iar şoferilor le recomandă să se concentreze în permanență asupra traficului; să poarte întotdeauna centura de siguranță și să adapteze în permanență viteza de rulare la condițiile de drum; să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice ori dacă se simt obosiți.

Totodată, oamenii legii recomandă cetăţenilor ca în cazul în care pleacă de la domiciliu să asigure corespunzător ușile și ferestrele și să nu lase în casă obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atracții” pentru hoți. În caz de nevoie, cetăţenii sunt sfătuiţi să apeleze întotdeauna cu încredere numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.