Polițiștii de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu – Sectorul Poliției de Frontieră Chirnogi au confiscat în data de 24 noiembrie aproximativ 285 de kilograme de pește. În timp ce își îndeplineau atribuțiile de serviciu, aceștia au oprit un autoturism marca Nissan pe Drumul Național 411, pe raza localității Crivăț din județul Călărași. Autoturismul era condus de un bărbat de 45 de ani care era însoțit de alte două persoane, una în vârstă de 42 de ani și cealaltă de 45 de ani, domiciliate în județul Ilfov.

Polițiștii de frontieră au controlat autovehiculul și au descoperit în portbagaj o cantitate de 285 de kilograme de crap fitofag fără documente de proveniență. Conform polițiștilor, cetățenii achiziționaseră peștele de la persoane care pescuiau în zonă și intenționau să îl comercializeze pentru a obține profit pe raza județului Călărași.

Direcţia Sanitar Veterinară Budeşti a dispus confiscarea întregii cantităţi de peşte, iar în conformitate cu legislaţia sanitar veterinară în vigoare, aceasta a fost predată Complexului de Agrement Călăraşi, respectiv Grădina Zoologică Călăraşi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”,  faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64, lit. h din OUG nr. 23/2008, modificată de Legea nr. 187/2012.

Sursa foto: Wikipedia