Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Română Giurgiu – Sectorul Poliţiei de Frontieră Olteniţa au depistat două persoane care transportau, într-un autoturism, aproximativ 23 de kilograme de tutun vrac, fără documente de provenienţă.

 

În data de 25 septembrie 2019, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse accizabile.

Astfel, au fost depistați pe raza localității Mânăstirea, județul Călărași, doi cetăţeni români în vârstă de 30, respectiv 33 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Călăraşi, care transportau cu autoturismul proprietate personală cantitatea de 22,85 de kilograme de tutun vrac, tocat.

Cei doi au declarat că au achiziționat tutunul dintr-o piață, din Călărași, în schimbul sumei de 100 de lei și intenţionau să îl utilizeze pentru consumul propriu.

Poliţiştii de frontieră au ridicat toată cantitatea de tutun, în vederea confiscării, întocmind persoanelor în cauză lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializare produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 452, litera H din Legea nr. 227/2015.