Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Călărași s-a alăturat campaniei de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare, în zonele feroviare.

 

Polițiștii structurilor de prevenire și poliție transporturi au organizat activități de informare cu privire la riscurile la care se expun adolescenții și tinerii atunci când încearcă să realizeze o fotografie pe tren sau când nu respectată regulile de conduită în incinta stațiilor de cale ferată, triajelor și zonelor adiacente.

O fotografie pe tren poate părea o idee bună pentru o postare în social media, însă puțini sunt cei care știu riscurile pe care escaladarea unui vagon de tren le presupune, în principal cel de producere a arcului electric și a electrocutării la rețeaua de înaltă tensiune (27.000 de volți).

Este important de știut faptul că arcul electric se poate produce fără un contact direct cu rețeaua de înaltă tensiune, iar pe lângă acesta, căderea de la înălțime poate produce traume grave.

Campania „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți” se desfășoară la nivel național, iar pe parcursul acesteia un vagon de călători  personalizat cu însemnele campaniei (vizual și mesaj) va fi atașat trenurilor care circulă în țară, pentru a transmite mesajul preventiv.

Clipul campaniei se găseşte la adresa: https://youtu.be/arvB7yU-XEM.