Polițiștii au efectuat vineri, 26 iunie, şase percheziții domiciliare în județul Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor furturi din locuință. Patru mandate de aducere au fost puse în executare.

 

În data de 26 iunie 2020, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, au efectuat şase percheziții domiciliare în comuna Dragalina, județul Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor furturi din locuință.

Din cercetări a rezultat faptul că în perioada aprilie – iunie a.c.,  persoanele bănuite ar fi acționat pe timpul nopții, prin forțare și escaladare ar fi pătruns în locuințe din zone izolate, cu preponderență cele ale persoanelor vârstnice, de unde ar fi sustras bunuri și animale domestice.

Au fost puse în aplicare patru mandate de aducere, persoanele în cauză fiind audiate la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La acțiune au participat polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, criminalistică, investigații criminale și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale.