La data de 16 aprilie 2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor S.D.M., A.V., C.V. şi M.C.M., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic internaţional de droguri de mare risc, instigare la trafic internaţional de droguri de mare risc, complicitate la trafic de droguri de mare risc şi fals în declaraţii.

În cauză s-a stabilit că inculpaţii achiziţionează cantităţi importante de heroină de pe teritoriul Turciei, pe care ulterior le comercializează către consumatori de pe raza municipiului Bucureşti.

La data de 14 aprilie 2020, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bucureşti au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a unuia dintre inculpaţi, imediat după ce acesta a introdus pe teritoriul României mai multe colete ce conţineau cantitatea de aproximativ 3 kilograme de heroină.

La data de 15 aprilie 2020, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bucureşti au efectuat o altă acţiune de prindere în flagrant a inculpaţilor S.D.M. şi A.V., în vârstă de 39, respectiv 43 de ani, imediat după ce aceştia au preluat coletele. Asupra lor au fost găsite şi ridicate sumele de 7.730 de euro, 630 de lei, 129 de dolari şi 35 de lire sterline. Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism, în valoare de aproximativ 20.000 de euro.

La aceeaşi dată, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bucureşti au efectuat patru percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 350 de grame de heroină, sumele de 6.586 de euro şi 61.050 de lei, două cântare electronice de precizie, zece telefoane mobile, zece cartele sim şi mai multe înscrisuri şi bunuri cu valoare probatorie.

Ieri, cei patru inculpaţi au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti, trei dintre aceştia cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar un inculpat cu propunere de arestare la domiciliu.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, Direcţiei Generală a Vămilor, lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi al Inspectoratului de Poliție Județean Călăraşi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

DIICOT face precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.