Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, au fost intensificate activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Astfel, în data de 21 octombrie 2020, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

La activitățile de verificare desfășurate miercuri au participat aproximativ 100 de forțe de ordine, fiind verificate 89 de societăți comerciale, precum și 128 de mijloace de transport. Totodată, au fost legitimate 152 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.550 de lei. 29 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Oamenii legii recomandă tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în magazine și în celelalte spații unde este obligatoriu, precum și în mijloacele de transport în comun, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să nu se expună la riscuri.

De asemenea, poliţiştii reamintesc că s-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în proximitatea unităților de învățământ, piețe, târguri, stații de autobuz, gări, autogări și alte asemenea spații publice deschise, de pe raza întregului județ.

Totodată, aceştia reamintesc şi de TelVerde – 0800800165, numărul de telefon la care cetăţenii pot sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.