Polițiștii le recomandă șoferilor să circule cu prudență pe timp de ploaie

Polițiștii rutieri recomandă prudență în conducerea autovehiculelor, în condițiile avertizării meteorologice cod portocaliu de ploi importante cantitativ și vânt intens pentru județul Călărași.

În ziua de 09 octombrie, în intervalul orar 03:00 – 21:00, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod portocaliu de ploi importante cantitativ pentru județul Călărași.

Pentru reducerea riscului de victimizare din accidente de circulație, polițiștii recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, cu viteză adaptată în permanență tuturor particularităților meteo, de drum și de trafic.

În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen. Polițiștii recomandă păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în față, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării. În condiții de vânt puternic, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieșirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ținuta de drum a mașinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.