Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi acţionează permanent pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice, siguranța pietonilor constituind una dintre prioritățile de acțiune. În cadrul unei activităţi, în două zile, polițiștii din cadrul IPJ Călăraşi au aplicat 203 sancţiuni contravenţionale, din care 64 au reprezentat abateri ale pietonilor.

În zilele de 21 şi 22 februarie, la nivelul județului Călărași poliţiştii rutieri au desfăşurat acţiuni în trafic pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii. Activităţile i-au avut în vedere pe pietonii care nu respectă normele rutiere, dar şi pe conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare regulamentară.
La acțiune au participat atât lucrătorii din structurile de poliţie rutieră, cât şi de la ordine publică. Astfel, în cele două zile, au fost constatate 64 de abateri privind nerespectarea normelor legale de către pietoni, scopul fiind conștientizarea pietonilor asupra consecinţelor unui comportament rutier imprudent. În cadrul acțiunii în care au fost utilizate și aparatele de supraveghere a traficului rutier, fiind depistaţi 24 de conducători auto care au ignorat obligația de a acorda prioritate de trecere pietonilor angajați în mod regulamentar în traversarea drumului, față de aceștia luându-se măsura de sancționare cu amendă în valoare de 580 de lei și de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 30 zile.